fbpx

Música i solidaritat


Música i Solidaritat

De 12 a 18 anys / Etapa SECUNDÀRIA

Les nacions Unides van aprovar la Declaració dels Drets Humans el 10 de desembre de 1948. Avui dia, però, les denúncies de la seva violació encara són notícia habitual. Arreu del món trobem persones i organitzacions compromeses a fer cumplir els drets humans. La música no n’ha quedat al marge.

Aquesta audició vol fer conèixer la gram quantitat de músics, d’estils ben diversos (rock, pop, soul, ètnic…) que per mitjà de cnçons, concerts i festivals s’han sumat a l’ajuda solidària.

Parlarem de festivals, els beneficis dels quals es destinen als damnificats per una catàstrofe natural, una guerra etc.: After the Hurricane (1989), Protection Planet Electrica (1999)… I d’intèrprets que amb les seves cançons han denunciat injustícies socials: John Lennon, Bob Marley, Peter Gabriel, Sting, Angélique Kidjo, Manu Chao…

Els cinc músics que us ofereixen aquest audició interpretaran les cançons més significatives d’aquests esdeveniments, des d’una de les primeres manifestacions de solidaritat musical que es coneix, el Concert de Bangladesh, fins l’actualitat.

OBJECTIUS

  • Descobrir la música com a vehicle reivindicatiu de diverses injustícies socials.
  • Conèixer els diversos esdeveniments musicals solidaris (festivals, enregistraments…)
  • Conèixer els principals intèrprets i cançons que reivindiquen un fet concret.
  • Sensibilitzar l’alumne davant d’injustícies sociaks i potenciar la seva capacitat de reacció.

Descarrega’t la guia didàctica 

Vols que vinguem al teu centre?

Si no teniu espai al vostre centre, podeu venir als teatres.

Audicions relacionades

La vitalitat del Soul

Rock, reflex d'una societat