La Rumba Catalana


La Rumba Catalana

De 10 a 18 anys / Etapa PRIMÀRIA i SECUNDÀRIA

La rumba catalana com fruit i motor d’integració a Catalunya del poble gitano. Els gitanos catalans de tradició flamenca, que vivien i viuen en barris de Barcelona com Gràcia, Hostafrancs, Somorostro o Bon Pastor, desenvolupen una manera senzilla de tocar la guitarra, i inventen el ritme “El Ventilador”, combinació entre l’harmonia i la percussió.

Coneixerem i analitzarem les arrels d’aquest estil de música i la influència que el flamenc i la música cubana exerceix en la nostra rumba. I com aquest estil actulament també està influenciant a grups de rock, folk o pop d’arreu.

S’explicarà l’origen i la funció d’instruments com el calaix, les congues, els bon- gos, la clave, la guitarra, el baix i la veu, tots ells, instruments que formen part del grup que podreu veure i escoltar en l’audició.

Comprovarem com qualsevol cançó d’altres estils de música ben diferents com: el rock, el pop, el soul, el funky, el heavy metal o el reggae entre d’altres, si els hi canviem el seu ritme original i les adaptem amb ritme característic de la rumba, les podem convertir en autèntiques rumbes catalanes, com l’exemple que escoltarem en l’audició de la cançó dels Eagles (grup de pop-rock d’EUA) “Hotel California”. És aquí on podrem comprovar la importància que té el ritme en aquest estil, la rumba catalana.

OBJECTIUS

  • Conèixer la rumba catalana, les seves arrels i característiques més importants.
  • Fomentar la integració social de diverses ètnies.
  • Facilitar la interacció i la participació entre alumnes i músics.
  • Sensibilitzar als alumnes sobre com els moviments migratoris poden esdevenir canvis enriquidors per la nostra societat.

Descarrega’t la guia didàctica / Descarrega’t el nostre rider

Vols que vinguem al teu centre?

Audicions relacionades

Oh Happy Gospel!!

Ètnic & Roll