fbpx

La Rumba Catalana


La Rumba Catalana

De 10 a 18 anys / Etapa PRIMÀRIA i SECUNDÀRIA

La rumba catalana com fruit i motor d’integració a Catalunya del poble gitano. Els gitanos catalans de tradició flamenca, que vivien i viuen en barris de Barcelona com Gràcia, Hostafrancs, Somorostro o Bon Pastor, desenvolupen una manera senzilla de tocar la guitarra, i inventen el ritme “El Ventilador”, combinació entre l’harmonia i la percussió.

Coneixerem i analitzarem les arrels d’aquest estil de música i la influència que el flamenc i la música cubana exerceix en la nostra rumba. I com aquest estil actulament també està influenciant a grups de rock, folk o pop d’arreu.

S’explicarà l’origen i la funció d’instruments com el calaix, les congues, els bon- gos, la clave, la guitarra, el baix i la veu, tots ells, instruments que formen part del grup que podreu veure i escoltar en l’audició.

Comprovarem com qualsevol cançó d’altres estils de música ben diferents com: el rock, el pop, el soul, el funky, el heavy metal o el reggae entre d’altres, si els hi canviem el seu ritme original i les adaptem amb ritme característic de la rumba, les podem convertir en autèntiques rumbes catalanes, com l’exemple que escoltarem en l’audició de la cançó dels Eagles (grup de pop-rock d’EUA) “Hotel California”. És aquí on podrem comprovar la importància que té el ritme en aquest estil, la rumba catalana.

OBJECTIUS

  • Conèixer la rumba catalana, les seves arrels i característiques més importants.
  • Fomentar la integració social de diverses ètnies.
  • Facilitar la interacció i la participació entre alumnes i músics.
  • Sensibilitzar als alumnes sobre com els moviments migratoris poden esdevenir canvis enriquidors per la nostra societat.

Descarrega’t la guia didàctica 

Vols que vinguem al teu centre?

Audicions relacionades

Oh Happy Gospel!!

Ètnic & Roll