CATA-CUBA


CATA-CUBA

De 10 a 18 anys / Etapa PRIMÀRIA , SECUNDÀRIA

Podreu escoltar i veure com es toca i es balla la música de Cuba.

Sentirem i veurem la vitalitat dels ritmes musicals i les figures ritmiques de balls com: el danzón, el son, la guajira, el pilón, la rumba cubana, la rumba catalana, el pregón, la conga, el bolero, el txa-txa-txà i el mambo. Tots aquests estils formen part de la rica fusió i mestissatge de cultures que han esdevingut la música i la dansa cubana. També en coneixerem els intèrprets i compositors més significatius.

Al llarg de tota l’audició veurem i escoltarem els fets quotidians que relataven en els seus contagiosos cants i balls, com “els Pregones”, cants que improvisaven els venedors ambulants de flors i fruites quan sortien al carrer a vendre les seves mer- caderies.

Coneixerem les arrels i els inicis de la rumba catalana, des dels seus inventors, el Pescailla, i posteriorment Peret, fins a arribar a un personatge capdavanter del mestissatge musical a Catalunya: Gato Pérez, músic argentí, que va venir a viure a Catalunya on va desenvolupar brillantment la rumba catalana.

OBJECTIUS

  • Conèixer la relació cultural i musical que hi ha entre Catalunya i Cuba.
  • Descobrir els estrets lligams que hi ha en la cultura llatina entre la música i el ball.
  • Escoltar i veure en directe la rica varietat de ritmes i balls que ha creat la música cubana i la seva influència en la música catalana dels segles XX i XXI.
  • Sensibilitzar l’alumne sobre com el mestissatge pot afavorir l’intercanvi i el desenvolupament cultural.

Durada de l'audició: 55 minuts

Descarrega’t la nostra guia diàctica/ Descarrega’t el nostre rider

Vols que vinguem al teu centre?

Audicions relacionades

Rock, reflex d'una societat

La música al cinema