Recordant a…. Percy Sledge

El 14 d’abril d’aquest any (2015) el cantant de Soul,  Percy Sldege a l’edat de 73 anys ens va deixar a causa d’un càncer, a Baton Rouge (Lousiana).

Nascut a Leighton (Lousiana) al 1941, les seves arrels musicals venien del country soul sureny. Una de les seves característiques vocals era la seva veu nassal. Les seves cançons reflectien la duresa viscuda sobretot en l’aspecte laboral i amorós.

Abans de dedicar-se plenament a la  música, Sledge al 1966 combinava la feina de celador a un hospital, i als caps de setmana cantava amb el grup The Squires, versionant a altres cantants. Va ser aquell any que va conèixer a un locutor de ràdio anomenat Quin Ivy que tenia un petit estudi de gravació, Norala, a Sheffield (Alabma).

Percy, va ser el segon músic en gravar als estudis Norala, i va gravar  «When a Man Loves a Woman», que a l’estiu de 1966 va arrasar mundialment.

Percy Sledge sempre es va mantenir fidel al seu estil, amb cançons de desolació amb arrenjaments modestos però solemnes. Com per exemple la fabulosa versió del gran tema del grup Britànic Procol Harum, «A Whiter Shade of Pale».

A finals dels anys setanta, els èxits de Percey Sledge es van acabar, però als anys 80 va tornar a sonar gràcies al món de la publicitat i del  cinema. I als anys 90 el cantant Michel Bolton va versionar el gran hit «When a Man Loves a Woman» cosa que va fer reactivar la venda dels clàssics de Percy Sledge.

Us deixem amb el seu gran tema. Esperem que el disfruteu. Nosaltres li fem un sentit homenatge a l’enèrgica audició «La vitalitat del Soul».

When a Man Loves a Woman

Recommended Posts